Het was de afgelopen maanden, en vooral ook de laatste zes weken, ‘spannend’ rondom BlackBerry. De nieuwe ‘eigenaar’ van de merknaam, OnwardMobility, had eigenlijk al in 2021 een of meerdere nieuwe smartphones van het iconische merk op de markt willen brengen. Dat zouden toestellen moeten worden zoals we die kennen van een jaar of tien geleden. Degelijke, veilige, smartphones met een fysiek toetsenbord. De formfactor waarmee BlackBerry ooit zo succesvol was.

Echter, 2021 ging voorbij zonder dat er een nieuwe BlackBerry het daglicht zag. Daarmee werd de speculatie gevoed dat het wel eens voorgoed gedaan zou kunnen zijn met de BlackBerry. Iets waar de meeste fans en adepts van het eerste uur al lang vrede mee hadden overigens. Toch verraste OnwardMobility de community enkele weken geleden door te roepen dat ze wel degelijk nog aan een (en meerdere) nieuwe BlackBerry smartphones werkte en dat die dit jaar op de markt zouden komen.

Het definitieve einde voor de BlackBerry
Dit weekend verraste OnwardMobility mij, en de rest van de smartphone wereld, opnieuw. Nu met de mededeling dat het bedrijf, na veel en diep nadenken, besloten heeft haar activiteiten te stoppen en de deuren te sluiten.

“Het is met grote droefheid dat we aankondigen dat OnwardMobility stopt en we niet langer doorgaan met de ontwikkeling van een ultraveilige smartphone met een fysiek toetsenbord”, zo is te lezen in het statement.

Verder wordt iedereen nog bedankt voor hun ondersteuning en inzet en benadrukt OnwardMobility dat het bij de beslissing om BlackBerry definitief ten grave te dragen niet over een nacht ijs gegaan is. Een exacte reden voor het besluit wordt in het statement niet gegeven. Dat geldt ook voor een antwoord op de vraag wat OnwardMobility met de BlackBerry merknaam gaat doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.